Christophe Declercq


Terug naar overzicht

Christophe Declercq

Persoonlijke informatie

Christophe Declercq doceert vertaling aan KU Leuven, Campus Brussel, en aan University College London. Hij doctoreerde aan Imperial College over Belgische Vluchtelingen in het Verenigd Koninkrijk tijdens de Eerste Wereldoorlog. De geschiedenis van de Belgische migranten aldaar is een veelal vergeten, maar boeiend verhaal. Christophe Declercqs interesse voor het onderwerp werd onder meer gewekt doordat zijn eigen overgrootvader een Belgisch vluchteling was, eerst in Engeland, later in Nederland. Bovendien sluit de Belgische migratie aan bij het actuele onderwerp van de positie en de rol van de vluchteling in een 'host society'. In zijn lezingen gaat Christophe Declercq in op verschillende aspecten van de Belgische migratie en op de beeldvorming van de Belgen in het Verenigd Koninkrijk.

Thema's
Eerste Wereldoorlog, Belgische vluchtelingen, Oorlogsleven, Kind zijn tijdens de oorlog, Migratie, Integratie, Beeldvorming

Doelgroep(en)

  • jongeren
  • volwassenen

Vergoeding

Voor een lezing vraagt deze spreker, die in Antwerpen woont, vooral een onkostenvergoeding. Eventuele andere vergoedingen na overleg.

Christophe Declercq

Deze spreker boeken?

Vul onderstaand formulier in om (vrijblijvend) de beschikbaarheid van deze spreker te bekijken.