David Criekemans


Terug naar overzicht

David Criekemans

 

Prof. dr. David Criekemans is hoofddocent ‘internationale politiek’ aan de Universiteit Antwerpen, docent ‘internationale politiek en internationale veiligheid’ aan het University College Roosevelt in Middelburg (Nederland) en doceert geopolitiek aan het Geneva Institute of Geopolitical Studies (Zwitserland). Hij publiceert vandaag veelvuldig over geopolitiek, diplomatie en buitenlands beleid.

Recent verscheen een nieuw boek van de hand van David Criekemans: Geopolitieke Kanttekeningen 2011-2018, en daarna. Een wereld in volle geopolitieke transitie. Hierin wordt teruggekeken én vooruit geblikt op de grote geopolitieke ontwikkelingen die onze tijd vormgeven; de Europese crises, de oorlogen in het Midden-Oosten, terrorisme en haar grondoorzaken, de relatie met Rusland, de race tussen China en de VS, de crisis in de trans-Atlantische relatie. Het boek tracht een aantal scenario’s voor Europa in deze nieuwe wereld uit te tekenen, en een bijdrage te leveren over ons buitenlands beleid in dit tijdsgewricht. Criekemans analyseert in dit boek met een scherpe pen de gevaren en kansen voor Europa.

David Criekemans is een vaak gevraagd spreker en commentator over actuele internationaalpolitieke en geopolitieke vraagstukken voor binnen- en buitenlandse media, zowel in de geschreven pers, als op radio en televisie. Hij geeft ook vaak lezingen en trainingen over actuele geopolitieke vraagstukken en onderhandelingen in een internationale context.

Meer informatie vindt u hier: https://www.uantwerpen.be/nl/personeel/david-criekemans/

Thema's
Internationale politiek, Rusland en de voormalige Sovjet-Unie, Midden- en Oost-Europa, Koude Oorlog, Diplomatie, Geopolitiek, Buitenlands Beleid

Doelgroep(en)

  • jongeren
  • volwassenen

 Vergoeding

De richtprijs voor een lezing van deze spreker is 250€, overleg hierover is mogelijk.

 

David Criekemans

Deze spreker boeken?

Vul onderstaand formulier in om (vrijblijvend) de beschikbaarheid van deze spreker te bekijken.