Jan De Cock

Persoonlijke informatie

Jan De Cock (°1964) verbleef als ontwikkelingswerker in Latijns-Amerika en Afrika. Van straatopvoeder, onder meer bij lijmsnuivende jongeren in Chili, naar gevangeniswerker: het was maar een kleine stap. Hij trok in 2001-2002 wereldwijd langs zo'n honderd gevangenissen en liet zich vrijwillig opsluiten om 'van binnenuit' de polsslag te voelen van mannen en vrouwen achter de tralies. Jan verbleef in 2005 een maand in een gevangenis in Noord-Kivu in Congo. In 2012 nam Jan de rugzak weer op: dit keer logeerde hij bij slachtoffers die het laatste woord niet aan de haat hebben gelaten maar soms zelfs tot verzoening zijn gekomen.
Over al die ervaringen verschenen drie boeken: 'Hotel Prison', 'De Kelders van Congo' en ‘Hotel Pardon’. Jan is een veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland. Jan werkt als coördinator van de vzw Without-Walls en doet vrijwilligerswerk in Belgische gevangenissen. Hij is ook actief in pastoraal palliatief werk in ziekenhuizen. Hierover publiceerde hij: ‘Doodgelukkig Leven – Hoopvolle verhalen uit het ziekenhuis’ waarvoor hij in 2012 de prijs voor het spirituele boek won.

Thema's

Gevangenschap (wereldwijd), mensenrechten  

Doelgroep(en)

  • kinderen
  • jongeren
  • volwassenen

Vergoeding

Voor een lezing vraagt deze spreker een vergoeding van 200€ plus vervoerskosten. Een deel hiervan gaat naar projecten van de vzw Without Walls.

(indien dit een obstakel is: een bijdrage naar eigen goeddunken en vermogen)

 

Jan De Cock

Deze spreker boeken?

Vul onderstaand formulier in om (vrijblijvend) de beschikbaarheid van deze spreker te bekijken.