Patrick Loobuyck


Terug naar overzicht

Patrick Loobuyck

Persoonlijke informatie

Patrick Loobuyck (Brugge, 1974) studeerde godsdienstwetenschappen aan de KU Leuven en Moraalwetenschappen aan de UGent. Hij is momenteel als hoogleraar verbonden aan het Centrum Pieter Gillis van de Universiteit Antwerpen waar hij het vak Levensbeschouwing doceert. Hij is ook als gastprofessor verbonden aan de Vakgroep Wijsbegeerte en Moraalwetenschappen van de UGent waar hij politieke filosofie doceert. Zijn onderzoek focust op samenleven in een democratische, seculiere, multiculturele samenleving.


Hij is de auteur van onder meer deze boeken: Verdwaald in Verlichting (2019 samen met Khalid Benhaddou); Samenleven met gezond verstand (2017), Samenleven met overtuigingen (2018), De lokroep van IS (2015), Meer LEF in het onderwijs (2014) en De seculiere samenleving (2013).


In het publiek debat is hij een gewaardeerde stem inzake ethische en levensbeschouwelijke thema's. Zijn stukken verschenen in verschillende kranten en tijdschriften en hij gaf interviews in tal van kranten, op radio en televisie.

Thema's

  • Samenleven in diversiteit.
  • De plaats van religie in een seculiere samenleving.
  • Samenleven met gezond verstand (cf. gelijknamig boek)

Doelgroep(en)

  • jongeren
  • volwassenen

Vergoeding

De richtprijs voor een lezing van deze spreker is  400 euro, overleg is mogelijk.

 

Patrick Loobuyck

Deze spreker boeken?

Vul onderstaand formulier in om (vrijblijvend) de beschikbaarheid van deze spreker te bekijken.