Pieter Stockmans


Terug naar overzicht

Pieter Stockmans

Persoonlijke informatie

Pieter Stockmans is journalist en volgt bij MO* magazine het mondiale optreden van de Europese Unie, het Europese vluchtelingenbeleid, de evoluties in Midden-Europa en de regio ten oosten van de EU. Met een bijzondere aandacht voor de vier Višegradlanden (Tsjechië, Slovakije, Polen en Hongarije), Roemenië, Bosnië en Herzegovina, Oekraïne en Rusland. Van 2010 tot begin 2016 werkte Pieter als freelance onderzoeksjournalist. Hij reist al tien jaar door Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Hij publiceerde voor MO* magazine, Knack, De Standaard, Middle East Eye en Al Jazeera English. Hij deed terreinonderzoek naar de Israëlische bezetting van Palestina, de opstanden in Egypte en Tunesië, radicalisering en terrorisme. Hij verbleef ingebed bij Syrische vluchtelingen in de buurlanden van Syrië en op hun weg naar Europa, bij de Koerden in Syrië en Irak, bij Hezbollah in Libanon, bij islamisten en jihadisten in Jordanië en Tunesië. Hij volgt de integratie van vluchtelingengezinnen in Vlaanderen op de voet. Samen met VRT-journalist Majd Khalifeh lanceerde hij het journalistieke project Tussen Vrijheid en Geluk. Met islamoloog Montasser AlDe’emeh schreef hij De Jihadkaravaan (Uitgeverij Lannoo, 2015). Pieter heeft een rechtendiploma en een diploma internationale betrekkingen aan de KULeuven. Daarna volgde hij het Postgraduaat Internationale Onderzoeksjournalistiek te Mechelen. Naast zijn werk bij MO* verricht hij freelance journalistiek en geeft hij lezingen.

Thema's

Vluchtelingen, Internationale Politiek, Integratie, Migratie, Interculturaliteit, Midden-Oosten, Radicalisering, Terrorisme, Islam, Midden-Europa, Populisme, Radicaal rechts, Afbraak democratie en rechtsstaat

Verschillende onderwerpen kunnen gecombineerd worden in één lezing.

Doelgroep(en)

  • kinderen
  • jongeren
  • volwassenen

Vergoeding

De richtprijs voor een lezing van deze spreker is 300-400 euro, (vervoersonkosten inbegrepen), overleg over kostprijs altijd mogelijk.

 

Pieter Stockmans

Deze spreker boeken?

Vul onderstaand formulier in om (vrijblijvend) de beschikbaarheid van deze spreker te bekijken.